Lady & Landstrykeren Hundeskole - Hundesalong 

  Kurs for enhver hund og eier 

Innføring i utstillingsteknikk 

fra 4 mnd og oppover

Kurset går over 3 ukedager eller helg, fordelt på 5 timer.

Utstillingsteknikkskurs er ett kurs der du lærer hvordan du skal handle/vise hunden, fra sin beste side. Kurset er for deg som har lite eller ingen erfaring fra utstilling. Vi gir deg god innføring i hvordan du skal gå frem, fra du har meldt på hunden din på utstilling, frem til utstillingsdagen og i ringen.

Temaene på kurset er bla ringtrening, oppstilling av deg og hunden, klesvalg, gobiter, dobbelhandling, tannvisning, sløyfenes betydning, oppførsel i ringen, regelverket, rasestandaren på din hund, forberedelse av hunden før utstilling iht pelsstell og kondisjon, forberede deg mentalt, teknikker som har stor betydning for hvordan du viser frem hunden din.

 

Pris 1695,- kr 
 inkl kurskompendie - kursbevis 
 

For info om påmelding eller oppstart klikk her

 

 

Hvorfor gå på utstilling med hunden ?

Mange synes det er uviktig å gå på utstilling med hunden sin. Det kan være fordi mange anskaffer seg hund som en turkamerat eller at de har fått inntrykk av at det alltid er den som har penest pels, bekledning og løper penest som vinner. Dette er ikke riktig, en utstilling handler om mye mer enn det, bla hvordan hunden er anatomisk, om hunden er rasetypisk og gemyttet er etter standaren. Utstilling er svært viktig i avlsarbeidet.

Mange raser har sylskarpt nåløye/avlskrav for å kunne sette dem ut i avl. De som driver aktivt med sporten er meget opptatt at deres hunder skal ha alle kvaliteter innen de ovenfor nevnte punkter.

En hund som skal på utstilling krever mye forarbeid før selve utstillingen. Hunden skal være i god fysisk form, god psykisk form, velstelt, bli vist fra sin beste side. En kan ofte se at hunder og handler som går, står og kledd etter sin rase perfekt går opp å vinner. Dette er ett typisk trekk fra utstillerens side, en har drevet med utstilling i mange år og vet hva som må til for å vinne og en må selvsagt også ha en hund som står til opp til kravene.

Altså handleren må kunne sin oppgave i ringen og hunden må ha sine kvaliteter i orden.

En oppdretter ønsker som regel alltid at valpekjøper skal vise hunden sin på utstillinger for å se hva dommerne synes om hunden, dette gir også en pekepinne for oppdretteren hva en må forbedre ved neste kull. På utstilling granskes hunden ved at dommeren kjenner på hundens bygning, sjekker at hunden har korrekt bitt, testikler, bevegelser, gemytt osv. Hunden må tolerere at ett fremmed menneske skal ta på hele hunden.Alle hunder som skal gå i avlen bør ha minimum 5 utstillingsresultater, slik at en får en objektiv uttalelse av sin hund.

På utstilling er det forskjellige klasser etter alder, premieringer etc, mer om dette finner du her

Norsk Kennel Klubb sine sider

Utstillinger arrangeres for å hele tiden forbedre/holde standaren opptimal på rasene.

En trenger ikke være aktiv utstiller livet ut til hunden. Visst du viser hunden din 5 ganger for 5 forskjellige dommere over en tre års-periode, vil dette være til stor nytte for rasen og oppdretteren din.

Kansje du har en hund som har mange gode kvaliteter, som kan bidra til å forbedre rasen din ?